Ich bin een “Freelancer”

Published on januari 26, 2018 by in Nieuws

0

Hoe komt t toch dat iedereen ‘t heeft over de ZZP-er en niet over de Freelancer. Dat is toch niks. Ben jij een ZZP-er? Gek word ik ervan. Waarom blijven mensen en media deze term gebruiken, deze is technisch en puur juridisch van aard. Wat moet je daarmee. Lekker belangrijk wat voor soort ondernemer je bent en of je wel of geen personeel hebt. Als je een BV hebt ben je toch ook geen BV-er. Velen hebben zelf geen clou waar ZZP voor staat. Voor de zekerheid: Zelfstandige Zonder Personeel. En als we onderzoeken waar “Zelfstandige” voor staat, dan is het wel duidelijk dat de toevoeging “Zonder Personeel”absoluut overbodig is:

  • op zich zelf staande
  • van niets of niemand afhankelijk
  • iets alleen kunnen doen, zonder hulp van anderen

Eenzzp verboden definitie van ZZP’er is als volgt:

Een ZZP’er is meestal 1 persoon die diensten of producten verkoopt en daarvoor de klanten een factuur stuurt. De ZZP-er moet ingeschreven staan in de KvK. Er is een aantal criteria waaraan een ZZP’er moet voldoen. Deze zijn vaag; een duidelijke definitie is nog niet voorhanden, bla bla bla en zoek gerust op het web naar een passende definitie

En wat is een Freelancer:

Het bizarre is dat Freelance een term is die niet in de wet voorkomt. De term wordt gebruikt bij een contractvorm waarbij een bedrijf of een individu zich verbindt om een prestatie te leveren voor een opdrachtgever. Freelance-arbeid verschilt van loondienst door de afwezigheid van een vast of langdurig dienstverband/arbeidsovereenkomst, bla bla bla en zoek gerust op het web naar een passende definitie. Juridisch gaat het hier meestal om een ‘overeenkomst van opdracht’. Iemand die freelance-opdrachten aanneemt, heet freelancer. En een oude Engelse definitie spreek wat mij betreft de duidelijkste taal. Freelancer: indicating that the lance is not sworn to any lord’s services, not that the lance is. available free of charge.

ich bin ein freelancerOftewel. Wat mij betreft zijn de freelancers de ridders van de arbeidsmarkt. Ze zijn vrij, onafhankelijk en goed in een bepaald vak. En als je daar trots op bent, dan ben je wat mij betreft een freelancer. Ja, ich bin ein Freelancer – Recruitment Specialist.

Comments are closed.