0
corporate recruiter

source: //bit.ly/2Hg1FfA

Om maar met de deur in huis te vallen. De bureau recruiter bestaat niet! (Tenzij je personeel voor een bureau zelf werft). Er is wat mij betreft maar 1 soort recruiter, de corporate recruiter, dat is iemand die dedicated mensen werft en selecteert voor de organisatie waar zij/hij zelf werkt.

Helaas gebruiken Werving & Selectie bureaus naar mijn mening ten onterechte de verkeerde titel, de juiste titel is wat mij betreft “consultant in de arbeidsbemiddeling”, “consultant werving en selectie” of headhunter. Niets mis mee. Let op, ik ben niet tegen Werving & Selctie bureaus. Ik ben alleen regen het begruik van de titel bureau recruiter. W&S bureaus zijn ook zeker nodig als bemiddelende factor op de arbeidsmarkt. Het is een externe partij die diensten levert aan de klant, die op zoek is naar personeel. De Werving & Selectie consultant werft dus personeel voor derden en wordt beloond voor inzet (en mogelijk resultaat) door zijn/haar eigen werkgever, alwaar ze dan ook op de loonlijst staan. Hun loyaliteit ligt dus bij hun eigen werkgever en minder bij de opdrachtgever en de kandidaat. En dat is begrijpelijk. Dan ben je geen recruiter, daar de loyaliteit en commitment van een recruiter per definitie bij zijn eigen werkgever ligt (zie ook tekst in plaatje boven ↑). What I do, isn’t easy , isn’t safe, it is me | It’s the way I am | I will work the hardest through the blood, sweat and tears | I will not quit | Even when the world tells me to stop | It’s my calling, my way of life | –> I’m a CORPORATE RECRUITER till I die <–

werkbezorgd

Een mooi artikel over de geschiedenis van de recruiter is te lezen via deze link.(The History of Recruiting: The Beginning). Het aardige is dat er ook gesproken wordt over het ontstaan van een “staffing industry” in de jaren 40 van de vorige eeuw, oftewel een industrie/bedrijfstak, die zich richt op het werven en selecteren van medewerkers voor derden. In de huidige markt zijn de meeste werving & selectie bureaus meer handelaren in menselijke waar, oftewel handelaren in “warm vlees”.

Je zou bijna dromen (nachtmerrie) van het bestellen van nieuw personeel bij Deliveroo, Foodora of een nieuwe tak van Thuisbezorgd … Werkbezorgd 🙂

Er is natuurlijk een grijs gebied, dat zijn de Recruitment Process Outsourcing Professionals, deze zijn in dienst bij een bureau, maar werken puur voor 1 organisatie, meestal op locatie en identificeren zich ook als zodanig, vergelijkbaar met interim recruiters. Goede professionals nemen dan de identiteit van hun opdrachtgever aan en acteren als een medewerker van de opdrachtgever.

Wat mij betreft is de definitie van recruiter de volgende:

De recruiter werft, selecteert en neemt gekwalificeerde medewerkers aan voor huidige en eventuele toekomstige personele behoeftes van haar werkgever.
Conclusie: Er is dus slechts één soort recruiter – de corporate recruiter

Comments are closed.