Recruitment Training

Vanuit de filosofie dat leren een onderdeel is van je ontwikkeling heb ik enkele trainingen ontwikkeld. Echter zonder deze toe te passen heeft het weinig waarde. Zelf ben ik fan van het 70|20|10 principe.
> 70% leer je door te doen
> 20% leer je door samen te werken en te leren van anderen
> 10% leer je door het volgen van een praktische training.

Online Training: Strategisch Recruitment – stapsgewijs

Online Training Strategisch Recruitment - stapsgewijs

klik op plaatje voor meer informatie

Masterclass Strategisch Recruitment

Recruitment is een eigen vakgebied met daarin onmiskenbaar de invloeden van sales, marketing en P&O, maar ook ICT, management, financiën en juridische zaken. Kortom, recruitment is meer dan het verzamelen van CV’s en het binnenhalen van de juiste personen. Het draagt bij aan de winstgevendheid en continuïteit van een organisatie en is onmisbaar voor het aantrekken van talent.

“R-U-Relevant” (Are you relevant?!)

Workshop E-Recruitment – Nieuwe/Social Media (zoals LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube, Xing & vele andere nieuwe ontwikkelingen). Dit onder het thema “Are you relevant?!” gaan we aan de slag met de online presentatie van uw organisatie, recruiters, medewerkers en management op de arbeidsmarkt.
Volg met uw HR en/of Recruitmentafdeling een workshop e-recruitment LinkedIn – werven op het web. Wat is netwerken, zowel offline als online. Positioneel uzelf als aantrekkelijke werkgever. Leer zelf de top kandidaten te lokaliseren in communities en bespaar significant op uw werving & selectie kosten. Deze investering is snel terug verdiend. Maximaal 12 deelnemers per sessie.
Deze workshop is ook zeer geschikt voor uw mobiliteitsafdeling en in te zetten bij outplacement programma’s. De mensen zullen in deze workshop op een prettige en positieve wijze zichzelf leren positioneren op de arbeidsmarkt.

Interview training

Voor recruiters, vacaturehouders en stakeholders. De voorbereiding; de rollen; STAR; KOE; LSD en alle andere relevante aspecten van een goed sollicitatiegesprek.


“70 | 20 | 10”