Recruitment SWOT analyse

Ook in recruitment is de overbekende SWOT analyse goed toe te passen. Breng deze zaken dan ook door het stellen van de juiste vragen goed in kaart.

Sterkte
Welke interne factoren met betrekking tot onderdelen van recruitment stellen je eigen organisatie instaat het beter te doen dan de concurrentie met betrekking tot het vinden en aantrekken van kandidaten? Dit zijn de concurrentie voordelen, wees realistisch, maar ook niet te bescheiden.

Zwakten
Welke interne factoren met betrekking tot onderdelen van recruitment weerhouden je eigen organisatie ervan om het beter te doen dan de concurrentie in het vinden en aantrekken van kandidaten? Dit zijn de barrières in het verkrijgen van een concurrentie voordeel. Wees eerlijk, zo kan je er aan werken om het te verbeteren.

Kansen
Welke gunstige omstandigheden zijn er extern aanwezig, nu of in de nabije toekomst, die als er naar gehandeld wordt de organisatie kunnen helpen in de strijd om het talent?

Bedreigingen
Welke externe omstandigheden zouden de organisatie kunnen beletten in het verkrijgen van een concurrentie voordeel op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst?